Pécsi vagy győri stábunkhoz csatlakozhatsz

Győrbe és Pécsre is várjuk a jelentkezőket erre a felelősségteljes, de annál szebb önkéntes munkára. A leendő ügyelőket egy 100 órás, színvonalas képzésen készítjük fel a hívások fogadására. Ebből 40 óra önismereti csoportfoglalkozásokból áll, hiszen segítőként a személyiségünkkel dolgozunk. Az elméleti rész olyan pszichológiai-szociológiai alapokat ad, amelyek közelebb visznek a krízis megértéséhez, megtanítanak arra, hogyan kell egy öngyilkossági gondolatokkal küzdő embert segíteni. A gyakorlati tréning pedig a kérdezéstechnikát finomítja, fejleszti az empátiát.

A tanfolyam felkészít erre a munkára, így a jelentkezőknek nem szükséges segítő végzettség, csak érettségi a feltétel. 18 éves kor felett bárki jelentkezhet, a fiatal felnőttektől a rugalmas gondolkodású nyugdíjasokig. Örülünk a férfi önkénteseknek is, hiszen a legtöbb segítő szerepben és a pedagógusok között is jobbára nőkkel találkoznak a fiatalok, és fontos, hogy férfi részéről is kapjanak támogatást, mintát. 

A segítés öröme mellett nagyon sok, a magánéletben is kamatoztatható tudást és tapasztalatot szerezhetnek az önkénteseink, és mindkét városban jó csapat várja az új kollégákat.

Jelentkezz Győrbe a 06 30/ 300 33 11 telefonszámon Farkas Imréné szolgálatvezetőnél!

Jelentkezz Pécsre a lelekterifjusag@gmail.com e-mail címen Székely Zsuzsanna szolgálatvezetőnél! Pécsett a jelentkezési határidő 2018. szeptember 12.