Telefonos segítőket toborzunk Pécsett

Olyan 18-68 év közötti férfiak és nők jelentkezését várjuk, akik sok szabadidővel rendelkeznek, jól kommunikálnak, fejlett az önismeretük, és szívesen segítenének fiatal embertársaiknak. Aki önkéntes ügyelő lesz, az számíthat egy összetartó, jó közösségre, ami a stábban fogadja, és övé lehet a segítségnyújtás öröme is! Jelentkezőket minden korosztályból várunk, aki rendelkezik legalább érettségivel. 

A telefonos segítővé váláshoz el kell végezni egy 100 órás, ingyenes képzést, ami felkészíti az önkénteseket erre a munkára. Ennek része egy 40 órás önismereti blokk, egy elméleti és egy gyakorlati rész, melynek során elsajátíthatják a leendő ügyelők a segítés technikáit. A képzés intenzív, de a hétköznap estéket és a szombatokat érinti, így munka/tanulás mellett is elvégezhető a tanfolyam.

Az önkéntes tevékenység havi max. 15 órát vesz igénybe, vállalás szerinti hétköznapokon 17 órától, ügyeleti időben. A telefonos munkát havi rendszerességű szupervízió, stábmegbeszélés segíti, így vigyázunk a munkatársak lelki egészségére is. 

A tanfolyam februárban indul, ezért a jelentkezési határidő január 31. Bővebb információval a lelekterifjusag@gmail.com címen nyújtunk, itt kell jelentkezni is.