Konferenciát tartott az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség

A konferencián az Ifjúsági Lelki Elsősegély önkéntes telefonos segítői vettek részt, cél a segítői kompetenciáik fejlesztése, tudásuk bővítése volt. Az eseményt Farkas Imre, az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség elnöke nyitotta meg (képünkön). Köszöntötte a résztvevőket Mohay Gergely, az EMMI Fiatalokért Felelős Főosztályának főosztályvezetője, aki elmondta, milyen nagyra bescüli ezt a segítő tevékenységet.

Téglásy Kristóf: A fiatalok lelki egészsége a COVID-19 után és a jelen háborús helyzetben címmel tartott előadást, melyben az aktuális problémákra fókuszált. A következő előadást Dr. Koltai Mária pszichiáter, kiképző családterapeuta tartotta az öngyilkosságok családi mintázatairól és a prevenció lehetőségeiről. Ezután Majzik Balázs előadása következett az elmúlt évek drogfogyasztási trendjeiről.

A plenáris ülés végén Mohay Gergely Főosztályvezető Úr ünnepélyesen átadta a bársonykötéses köszönetnyilvánításokat az EMMI részéről, mellyel az 5 évnél régebb óta ügyelő önkéntes segítőket jutalmazták.

A következő két nap során workshopokon vehettek részt a segítők.