Lelkisegély a Fishing on Orfű Fesztiválon

A Fishing on Orfűn az Ifjúsági Lelki Elsősegély standját a pécsi Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány lelkes önkéntesei működteték, akik feladata az alapítványon belül a fiatalok személyes elérése. Ők nem telefonos segítők, hiszen az ügyelők anonimitásban, arc és név nélkül dolgoznak. Sokan közülük korábban tevékenykedtek telefonos segítőként, de mára már inkább az önkénteskedés ezen formáját választották. A tikkasztó hőségben jóleső árnyékban, érdekességekkel várták a résztvevőket.

A program legnépszerűbb eleme a telefontöltés volt, miközben az akksik regenerálódtak, addig a fesztiválozók Dixit-kártyák kapcsán beszélgethettek az érzéseikről, a jövőjükről, hamar el is terjedt, hogy "jóskártyákkal várják" a fiatalokat. Volt zenei kvíz, ahol ki kellett találni, hogy mi a közös az előadókban, és függőségi tesztet is kitölthettek az érdeklődők, hiszen a civil standok fő témája az addikciók voltak. 

Gyűjtöttük a lájkokat a Facebook oldalunkon, a követéseket az Instagramunkon, amit nyalókával, cukorkával jutalmaztunk. 

Sátrunkat a Kubalibre zenekar énekesnője, Dobó Nadin is felkereste, aki saját oldalán ajánlotta telefonszolgálatunkat a fesztiválozóknak.