Lélektér est decemberi előadása

Dr. Káplár Mátyás tanácsadó szakpszichológus, a PTE BTK Pszichológia Intézetének egyetemi adjunktusa, a Nemzetközi Szondi Társaság  elnöke "Van zsákodban minden jó! Hogyan növekedhetünk a kihívások idején?" címmel tartott előadást a 2022. év utolsó Lélektér estjén.

Napjaink egyik leggyakoribb szavai a válság, a krízis. Sokan úgy érzik, harcolniuk kell valamiért vagy éppen valami ellen, védekeznünk kell vagy védelmezni. Változik körülöttünk a világ, változnak a körülményeink, és változunk mi magunk is. A karácsony, az év vége közeledtével mégis egyre többekben felmerül a vágy megállni, megnyugodni. Az előadásban a sorsanalízis és a pozitív pszichológia megközelítését alkalmazva tekintette át az előadó, miként lehet a kihívást jelentő körülmények között megőrizni a számunkra fontos értékeket, és tovább növekedni, erőforrásokat gyűjteni, fejlődni. A lélektan pozitív felfogása szerint nem elégedhetünk meg a problémák kezelésével. A boldog egészséges élet, a szabadságban megélt sors feltétele a fejlődés, az előretekintés, amely épít a meglévő erőforrásokra, tapasztalatokra. Az ünnepi időszak különösen is alkalmas arra, hogy ezeket az értékeket leporoljuk és újra beépítsük a mindennapi életünkbe. Az előadás megtekinthető youtube csatornánkon IDE kattintva. 

Az előadást követően élénk párbeszéd alakult ki az előadó és a közönség tagjai között. Vendégeink között pedig olyan prominens személyek is megjelentek, mint Fodor Zsóka színművésznő (képünkön), aki az Ifjúsági Lelki Elsősegély ügyét a szívén viseli és támogatja.