Művészetterápiás workshop a szeretetről

December 16-án Művészetterápiás workshop a szeretetről címmel zajlott egy esemény a pécsi Civil Közösségek Házában, melyen fiatal felnőttek vehettek részt.

A programot a Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány szervezte, a Belső Lépés munkatársai vezették, Kormos Balázs János és Székely Zsuzsanna művészetterapeuták.

Rövid bemutatkozás után a résztvevők közös, kiscsoportos festéssel haangolódtak rá egymásra és a workshop témájára, a festményeken a szeretetet jelenítették meg együtt, temperával dolgoztak papírra, és ujjal vitték fel a festéket a felületre, ezzel még közelebb kerülve saját kreativitásukhoz. Az elkészült alkotások bemutatásra kerültek, a résztvevők megosztották, hogyan élték meg az alkotás folyamatát, majd festményük kapcsán meghallgathatták a többiek fantáziáit, mely még inkább kitágította a szeretet megjelenési formáit.

Ezt követően Leo F. Buscaglia: A szeretet című könyvéből kerültek rövid idézetek a kör közepére, és mindenki választhatott egyet, ami valamiért megszólítja őt. A résztvevők elmondták, miért az adott sorokat választották, miként kapcsolódik ez a saját szeretetmegélésükhöz.

A befogadó irodalomterápiás gyakorlatot aktív irodalomterápiás feladat követte. A résztvevők választhattak egy képeslapot, melyre személyes üzenetet írhattak egy élő vagy már elhunyt szerettüknek. A gyakorlat több résztvevőt mélyre vitt, néhányan elhunyt szerettüket szólították meg írásban. A képeslapok nem kerültek felolvasásra, de az írás megéléseit mindenki megosztotta a többiekkel.

A workshop zárásaként pozitív visszajelzéseket fogalmaztak meg, és feltöltődve, a szeretet ünnepére még inkább ráhangolódvaa tértek haza. 

Az eseményről további fotók IDE kattintva tekinthetők meg.