Videópályázat fiataloknak

 • A videó témája bármilyen probléma, nehéz élethelyzet, lelki gond bemutatása lehet, de akár kifejezetten az Ifjúsági Lelki Elsősegély ismertetését, köztudatba kerülését is célozhatja. (Bővebb információk: www.ifjusagi-lelkisegely.hu)
 • A pályázat benyújtási határideje: 2024. június 30. 16 óra. (A pályázat benyújtottnak tekinthető, ha a videó megnézhető a google drive-on, és a jelen adatlap kitöltésre kerül a "Küld" gombra klikkeléssel.)
 • 14-17 éves korcsoportban és 18-28 éves korcsoportban hirdetjük a pályázatot. (Videót csapatok is készíthetnek, ez esetben szükséges egy főt választani, aki a pályázatot benyújtja és a nyereményt átveszi. Ha a csapat tagjai mindkét korosztályt képviselik, akkor a 18-28 éves kategóriában indulhatnak, és képviselőnek 18 év feletti csapattagot kell megadni, azonban a szülői beleegyező nyilatkozatot szükséges minden 18 év alatti csapattag esetében kitölteni.)
 • Korcsoportonként hirdetünk nyertest, az 1. helyezettek 40.000 Ft értékű Media Markt vásárlási utalványban részesülnek. A 14-17 éves korcsoportban az 1. helyezettet segítő felnőtt (felkészítő tanár, mentor, segítő szülő stb.) 10.000 Ft Media Markt vásárlási utalványban részesül. 
 • A pályázaton személyenként 3 videót lehet benyújtani, melyeket MP4 formátumban kérünk a google drive-on megosztani a lelektervideopalyazat@gmail.com google fiókkal, és kitölteni az alábbi adatlapot.
 • A videók hossza 10 másodperc és 3 perc időtartam közötti lehet. 
 • Fontos, hogy a videók összhangban legyenek a szervezet szellemiségével (politika- és ideólógiamentesség, ítélkezésmentesség, elfogadás), és megjelenjen benne valamilyen formában (leírva vagy szóban) az alábbi szövegtartalom: "Ifjúsági Lelki Elsősegély - Tel.: 137 00 - ingyen hívható hétköznapokon 17-21 óra között."
 • A pályázatok beérkezését követően a videókat a Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány kuratóriuma értékeli július 5-ig, és az általuk legjobbnak ítélt videók feltöltésre kerülnek az Ifjúsági Lelki Elsősegély - Tel.: 137 00 elnevezésű hivatalos facebook oldalra, a "Videópályázat 14-17 éves korcsoport" és "Videópályázat 18-28 éves korcsoport" elnevezésű albumokba a pályázó (és az esetleges csapattagok) nevének, életkorának feltüntetésével, és a videó címével együtt. 18 év alatti pályázók esetén a felkészítő tanár/mentor neve is feltüntetésre kerül. Az a videó lesz a nyertes mindkét korcsoportban, melyre 2024. július 19. 16 óráig a legtöbb like érkezik. A szavazat akkor érvényes, ha a szavazó követi/lájkolja az Ifjúsági Lelki Elsősegély oldalát, és like-olja a videót (a szív, ölelés és egyéb jellel történő szavazás NEM érvényes). A like jelek gyűjtésére minden módszer megengedett, a videó megosztásával, ismerősök buzdításával stb. lehet like-okat gyűjteni. 
 • A pályázat eredményét 2024. július 21-én 20 óráig tesszük közzé facebook oldalunkon, a nyerteseket e-mailben is értesítjük, és 10 munkanapon belül elpostázzuk a Media Markt utalványokat.
 • 18 év alatti pályázó esetén szükséges szülői beleegyező nyilatkozat, melyhez az adatlap erre vonatkozó részét kérjük kitölteni, a megadott e-mail címre levelet küldünk, melyre a szülőnek/törvényes képviselőnek 2024. július 4. 16 óráig kell válaszolnia. A pályázat kizárólag ennek megküldésével válik érvényessé. 
 • Felmerülő kérdésekkel a lelektervideopalyazat@gmail.com címre írhatsz, 72 órán belül válaszolunk. (Kérlek, vedd figyelembe, hogy a pályázat leadási határideje előtt 72 órán belül küldött üzenetekre nem biztos, hogy választ kapsz.)
 • A videópályázaton benyújtott kisfilmet a Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány a pályázatot követően felhasználhatja egyéb médiafelületein is egészében vagy részleteiben.
 • Ez a pályázat a Katalizátor program keretében, az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg. Tartalmáért kizárólag a Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány felel, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió vagy az Emberség Erejével Alapítvány véleményét, sem az Európai Unió, sem támogatást nyújtó EEA nem felelős érte.