A szexuálpszichológus válaszol! - Gáz, ha még szűz vagyok?

Kedves Szexuálpszichológus!

10. osztályos vagyok egy gimiben. A csajok nagy része az osztályomból már elvesztette a szüzességét, ezzel dicsekednek, és cikiznek, hogy én még szűz vagyok. Most alakul a kapcsolatom egy fiúval, de még a csókig se jutottunk. Ez gáz? 16 évesen szűznek lenni? 

Köszönöm: egy lány

Kedves Levélíró!

Köszönöm szépen, hogy megosztotta velem problémáját. Az első szexuális együttlét általában meghatározó az emberek életében, éppen ezért lényeges, hogy akkor történjen meg, amikor ön vágyik rá és partnerével biztonságos, érzéki köteléket tudott kialakítani. A szüzesség nem gáz és nem ciki. Ezzel szemben a társas környezet nyomására olyat tenni, aminek ön még nem érzi az idejét, rossz tapasztalatokhoz vezethet. Ahogyan a csókot sem, a szexualitást sem érdemes erőltetni.

A szexuális tapasztalások nem feltétlenül járnak együtt a szüzesség elvesztésével, így a csókolózás, petting, közös maszturbáció, orális szex, szexuális játékok megelőzhetik a behatolást. Sőt, érdemes partnerével egymás testét, egymás érzeteit kiismerniük, hogy így egymásnak minél nagyobb gyönyört tudjanak okozni.

Kérem, együttléteik előtt feltétlenül gondoskodjanak megbízható fogamzásgátlóról!

Üdvözlettel:

Zala Márton

pszichológus, szexuálszakpszichológus

http://zalamarton.hu

A kérdések a kerdezzfelelek@zalamarton.hu e-mail címen tehetők fel, és az ITT leírt módon kerülnek megválaszolásra.

#szex
#szüzesség
#szexuálpszichológusválaszol