A szexuálpszichológus válaszol - Pornónézés

Tisztelt Szexuálpszichológus Úr!

Kérem mondja meg nekem, hogy normális-e az, ha a barátom ismerőseinek szexvideókat küld alkalmanként. Van aki neki is küld.

Ez férfiaknál normális még?

Kicsit aggódom, mert ahhoz képest hogy ritkán van itthon, szinte a nullával egyenlő a szexuális vágya.

Köszönöm a válaszát!

Tisztelt Kérdező!

Kérdését több részletben szeretném megválaszolni. A maszturbáció, azaz az önkielégítés teljesen természetes dolog, nem káros. Sőt, mind a férfiak, mind a nők számára hasznos, ha megismerkednek testükkel, megtapasztalják, hogy mi okoz számukra kellemes érzéseket. Férfiak képesek az önkielégítés segítségével hosszabbá tenni az aktust.

A pornónézés nem feltétlenül szükséges a maszturbációhoz, ma azonban az emberek túlnyomó többsége (nemtől függetlenül) pornót nézve végez önkielégítést. Bár a pornó által mutatott tartalmak nem mutatnak reális képet a szexualitásról, ettől függetlenül normális dolog ezeknek a nézése. Nyilván más a helyzet akkor, ha függőségbe csap át ezeknek a tartalmaknak a nézése de erről nem szól a Kérdező.

Hogyha ezeket a publikusan elérhető tartalmakat megosztja egy kollégájával, és ez nem zaklató jellegű, a címzettnek nincs ez ellenére, akkor nem látok ebben kivetnivalót.

 

A szexuális vágy hiány nagyon sok okra visszavezethető. Azt javaslom beszélgessen párjával a kapcsolatukról, szexuális életükről, vágyaikról és igényeikről.

 

 

Üdvözlettel:

Zala Márton

pszichológus, szexuálszakpszichológus

 

Ha kérdésed van a párkapcsolatokkal, szexualitással kapcsolatban, írj nekünk mailt a kerdezzfelelek@zalamarton.hu címre, és Zala Márton szexuálpszichológus megválaszolja azt.

 

 

#szex
#szexuálpszichológusválaszol