Mivel töltsd a nyári szünetet?

Már csak egy hét van vissza a várva várt nyári szünetig, és most, hogy végre nyit az ország, és magunk mögött tudhatjuk a járvány 3. hullámát is, érdemes alaposan végiggondolni, hogy milyen élményekkel töltsük meg a nyarunkat. Mivel ebben a tanévben is otthon ültünk digitális oktatásban pár hónapot, ezért úgy gondolom, nem vagyok egyedül vele, ha azt mondom, elég volt a bezártságból!

Azonban, hogy ne vesszünk el a sok lehetőség között, és ne kótyavetyéljük el a szabadságunkat sem, hoztam 5 hasznos tippet nektek a szünetre, amit érdemes betartani, és még egy kihagyhatatlan bakancslistát is összeállítottam, amiben szuper ötleteket találsz a nyárra.

 

  1. Pihenjünk, töltődjünk! Ne szervezzük túl a nyarunkat, fontos, hogy azzal töltsük az időnket, amihez kedvünk van.
  2. Ezzel szemben az is nagyon fontos, hogy legyen ritmusa, napirendje a nyári napoknak, mert csak a jól tagolt nap pihentető. Az egymás utáni összemosódott napok egyáltalán nem pihentetőek, sőt inkább fárasztóak.
  3. Szakadjunk ki a megszokott környezetből! Az utóbbi időben sokat voltunk otthonunkba bezárva, jót fog tenni, ha kiszabadulunk, kirándulni indulunk, és új helyeket fedezünk fel.
  4. Legyen egyensúlyban a passzív és az aktív pihenés. Fontos, hogy kimozduljunk, túrázzunk, biciklizzünk, menjünk strandolni, de az sem baj, ha otthoni heverészésre vágyunk, és egy jó nyári könyvvel, filmmel vagy épp semmittevéssel töltjük a napot.
  5. Nyáron a tanulást is szüneteltethetjük. Sokszor mondják, hogy a nyáron kitörlődnek a tanultak és szeptemberben látszólag mindent elfelejtenek a tanulók, mikor visszaülnek az iskolapadba, ám a tudás hamar feleleveníthető. Persze, ha van motivációnk és kedvünk, akkor nyugodtan lehet gyakorolni vagy ismételni.

Kovács Kitti

 

#szabadidő